Børn skal blive inde i børnehave

Røgen fra brand på genbrugspladsen i Frederikshavn er dog ikke farlig

Af sikkerhedshensyn er en børnehave i Frederikshavn blevet bedt om at holde børnene inden døre i forbindelse med branden på genbrugspladsen.

Branden blev ud mandag på genbrugspladsen på Stenvej. Den blev slukket - men er nu blusset op igen. Men ilden er under kontrol. Det oplyser fungerende indsatsleder i Frederikshavn Brandvæsen, Sven Ingvardsen.

- I samarbejde med Beredskabsstyrelsens kemikalievagt har vi vurderet, at røgen ikke udgør et sundhedsmæssigt problem. Al røg er i en eller anden forstand farlig, men noget er mere giftigt end andet, og den røg, der udvikles her, er i den lave ende af skalaen.

- Men hvis man føler sig generet af røgen, opfordrer vi til, at man går indendørs og lukker døre og vinduer, og er man det mindste i tvivl om røgens påvirkninger, skal man naturligvis søge læge, siger Sven Ingvardsen.

- Vi skal have flyttet og slukket hele bunken af affald for at sikre os, at der ikke længere er lommer af affald, der kan ligge nede i bunken og ulme videre, forklarer Sven Ingvarsen.

Han vurderer, at efterslukningsarbejdet kan vare fra en uge op til en lille måned.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord