Børn tog forskud på grundlovsdag

I morgen er det grundlovsdag, hvor vi hylder demokratiet og landets love og regler. I dag var omkring 1000 børn fra Løgstørområdet på forkant, de havde børnenes grundlovsdag i Kristiansmindeskoven.

Det var først og fremmeste skæg og ballade, men der var også plads til lidt grundlovsrefleksioner.

Især et af børnene, den 6-årige Jakob Peter Odgaard, havde gjort sig politiske overvejelser og var klar med en analyse.

- Ham der Løkke? Der er ballade. Det er sgu noget værre noget. Den ene halvdel vil have ham, og den anden vil ikke. Det er alt det tøj, og så har han været på hotel og ryge, siger 6-årige Jakob Peter Odgaard.

Det er første gang, der holdes børnenes grundlovsdag i Løgstør, og selvom der er plads til lidt regler og love, er det egentlig ikke det, der er i højsædet.

- Jeg tror ikke børnene kan forstå, vi er samlet om en grundlov. Men hvis vi kigger os omkring, så kan vi se, at her emmer af leg og god stemning, og det tror jeg, børnene kan huske, siger Theresa Berg Andersen, der er initiativtager bag arrangementet fra børnehaven Kridthuset i Løgstør.

Også Vesthimmerlands borgmester var med til festlighederne, og lige i dag kunne han godt selv drømme om at være barn igen.

- Det er jo ikke muligt at spole båndet tilbage og starte forfra igen, men man kan glæde sig over den udvikling, der har været for børn i Danmark, siger Knud Kristensen.

Udover blandt andet tryllerier og fællessang var der også en stor overraskelse til de mange børn. Selveste vinderen af det dansk Melodi Grand Prix, Basim, kom og gav koncert.

Flere nyheder fra TV2 Nord