Børn udfordret af høje bølger

I dag begyndte en uges Rescue Camp på Slettestrand, hvor børn skal lære at redde sig selv og andre, og børnene blev udfordret fra start af blæst, bølger og strøm.

Sandet fyger hen over Slettestrand, hvor kutterne ligger side om side. Ingen fisker ved sine fulde fem tager ud i dag. I læ bag en af dem står en flok børn i våddragter og skuler ud mod Vesterhavet, mens de får instrukser af DGIs kystlivredder.

- Det kunne være sjovt at lære det, hvis man nu var ude at svømme med sine søskende, og så der skete noget, siger Lukhas Kjeldtoft på 13 år.

Og så går turen ud i de høje bølger sammen med en kystlivredder. Hurtigt fører strømmen den lille flok hen langs kysten. På land følger en anden kystlivredder med.

- Jeg står stand by her på land lige i dag og er klar til at springe i, hvis der sker noget, siger Martin Pedersen.

Efter en kort tur i vandet, hvor det gælder om at mærke bølgerne og strømmen, finder instruktørerne såkaldte redningstorpedoer frem, en slags bælter med snore i, så man kan trække eller svømme i land med nødstedte.

Meningen er, at børnene skal redde hinanden, men bølgerne gør det næsten umuligt at gennemføre øvelsen.

- Det er vildt, og jeg er glad for, at det ikke er en rigtig nødsituation, siger kystlivredder Ida Kyhl.

DGI gennemfører sommeren over i alt otte Ocean Rescue Camps i Nordjylland. Hver dag i løbet af ugen mødes børnene i tre timer. De lærer også livreddende førstehjælp.

Alle stederne samarbejdes der med lokale svømmeklubber.

- For os, der ligger mellem hav og fjord, giver det rigtig god mening at være med. Og en dag som i dag bliver børnene i hvert fald udfordret, siger Jimmy Kristensen fra Fjerritslev Svømmeklub.


Seneste nyt

fra Nordjylland