Børnehave indhegnes efter piges forsvinden

00:38

1 af 2

Der bliver strammet op på procedurerne i Mariagerfjord Kommune, efter at to-årige Aorsa Berisha i tirsdags forsvandt fra en børnehave i Hobro.

Det endte lykkeligt, men måtte aldrig være sket. Sådan lyder konklusionen på det drama, der udspillede sig, da to-årige Aorsa Berisha i tirsdags forsvandt fra børnehaven Stoldalen i Hobro. Pigen blev fundet i god behold, efter at have været væk i omkring fem timer.

- Selvom det var en kæmpe lettelse, at de fandt den lille pige i god behold, så må den slags bare ikke kunne ske. Derfor har vi brugt de seneste dage på at klarlægge, hvad der præcist skete og om alle vores sikkerhedsprocedurer er blevet overholdt, siger Nina Hæsum, Dagtilbudschef i Mariagerfjord Kommune.

Evalueringen af forløbet har blandt andet ført til, at det nu er blevet besluttet, at der skal sættes hegn op om den naturgård, pigen forsvandt fra. Naturgården er en afdeling af børnehaven Stoldalen i Hobro.

Personalet i børnehaven forsøgte selv at finde Aorsa Berisha, og kontaktede først børnehavens leder halvanden time efter, at pigen var forsvundet.

- Personalet forsøgte selvfølgelig selv at finde den lille pige, men ikke desto mindre, så kan vi under ingen omstændigheder acceptere, at der gik så lang tid, inden lederen blev involveret og tilkaldte politiet. Derfor er jeg tilfreds med, at lederen har handlet i sagen, siger Nina Hæsum.

Nina Hæsum oplyser, at lederen af Stoldalen har foretaget de nødvendige handlinger for at forsøge at undgå, at noget lignende sker igen.

TV2/Nord erfarer, at sagen har fået konsekvenser for én af børnehavens medarbejderes ansættelse. Denne oplysning ønsker Nina Hæsum ikke at kommentere på.

Flere nyheder fra TV2 Nord