Børnene forsvinder: Fem skoler foreslås lukket

Frem til 2020 bliver Frederikshavn Kommune 2000 børn færre. Det kan betyde skolelukninger.

Børne- og Ungeforvaltningen i Frederikshavn Kommune vil foreslå at lukke fem skoler og seks institutioner i kommunen. Det vil komme frem på udvalgets dagsorden, der offentliggøres på fredag. Det skriver SaebyAvis.dk, der har oplysningerne fra en højtstående kilde i kommunen.

Årsagen til det voldsomme udspil skal findes i en rapport lavet for de nordjyske kommuner. Her konkluderes det at Frederikshavn ligger på en tvivlsom førsteplads hvad angår negativ befolkningstilvækst og gruppen af 0-17-årige vil fra 2012 til 2020 blive 1993 personer mindre.

Forslaget er et oplæg til budgetforhandlingerne 2015, hvor Frederikshavn Kommune allerede har bebudet besparelser på over 100 millioner kroner.

SaebyAvis.dk fortæller videre, at forvaltningen i dagsordenen vil foreslå fem navngivne skoler lukket. Der er tale om Jerup, Elling, Gærum og Ålbæk skoler samt Stensnæsskolen i Voerså. Skoler hvor 670 elever og 153 ansatte i dag har deres daglige gang. Hvilke institutioner der er tale om, vides ikke.

Ingen af de medlemmer af Børne- og Ungeudvalget som SaebyAvis.dk tirsdag har talt med, ville kommentere netavisens oplysninger, så hvordan udvalget vil forholde til forvaltningens oplæg, vides ikke.

Mette Hardam (V), der er medlem af byrådet og Børne- og Ungeudvalget siger dog, at hun er ked af, at der er blevet lækket oplysninger, som kan vise sig ikke at have noget på sig.


Seneste nyt

fra Nordjylland