Bortvist afdelingsleder svindlede med kontonumre

En 26-årig mand fra Århus er idømt 50 dages betinget fængsel for at svindle sig til varer for over 15.000 kroner.

Bedrageri lønner sig ikke. Det måtte en 26-årig man sande, da han tirsdag blev idømt 50 dages betinget fængsel ved Retten i Aalborg.

Han er dømt for syv forhold, der vedrører bedrageri, forsøg på bedrageri og dokumentfalsk, som alt sammen er begået i maj 2016.

Manden er tidligere afdelingsleder på et opholdssted i Vesthimmerland, men han blev bortvist efter uberettiget at have kørt i en af opholdsstedets biler, som han forulykkede i.

Opholdsstedet havde kontokort til både Coop-butikker og byggemarkeder, og det var disse kontonumre, han benyttede sig af efter bortvisningen, hvor han i seks tilfælde oplyste kontonumrene i Dagli'Brugsen, SuperBrugsen og XL Byg, hvor det lykkedes ham at købe varer for mere end 15.000 kroner.

Udover bedrageriet blev manden også dømt for dokumentfalsk, da han har underskrevet købene med falsk navn.

Bedrageriet blev blandt andet opdaget, fordi et af kontokortene automatisk giver besked, hvis kontoen benyttes et andet sted end normalt. Dermed kunne butikkens overvågning gennemses, og på overvågningsbillederne så man den nu dømte mand.

I et enkelt tilfælde mislykkedes mandens forehavende, da personalet i et byggemarked blev mistænksomme og foretog et opkald til opholdsstedet for at tjekke, om manden var berettiget til at købe varerne. Mens de ringede stak han af.

Den 26-årige forklarede i retten, at han købte varerne til nogle af de unge på opholdsstedet, men den forklaring købte retten altså ikke og idømte ham 50 dages betinget fængsel.


Seneste nyt

fra Nordjylland