Bøsser og lesbiske er chokerede over præst

Biskoppen må skride ind over for en nordjysk præst, der afviste at begrave en homoseksuel, siger homoforening.

Det er fuldstændig ulovligt, at en nordjysk præst har afvist at begrave en homoseksuel. Derfor skal biskop Henning Toft Bro fra Aalborg Stift tage sagen op.

Sådan lyder det fra kirkepolitisk talsperson George Hinge fra Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT).

- Vi er fuldstændig chokerede over det. Det er ulovligt og direkte uanstændigt. Han har ikke noget grundlag for at kunne gøre det, siger George Hinge.

- Biskoppen bliver nødt til at kalde præsten til orden og indskærpe over for alle præster i den danske folkekirke, at man ikke skal gøre forskel, siger han.

Der kører lige nu en debat om, at præster kan afvise at vie homoseksuelle par, men det har ikke noget med begravelser at gøre, fastslår George Hinge.

- Der er det her med kirkelige vielser, som kører lige nu, men ellers skal man give den samme service og møde mennesker på samme fod uanset deres seksuelle orientering, deres køn og alt muligt andet, siger han.
Præsten har angret, at han afviste begravelse og kaldt det "en tanketorsk" med henvisning til, at han blandede det sammen med sin modstand mod vielser af homoseksuelle.

- Det er jo ikke nogen undskyldning, han kommer med, men en direkte indrømmelse af, at han ikke bryder sig om homoseksuelle. Det er ikke særligt klædeligt for en præst i den danske folkekirke, siger George Hinge.

- Det viser, at for ham handler diskussionen om vielser af homoseksuelle ikke om teologi, men om, at han ikke bryder sig om homoseksuelle, siger han.

Foreningen har aldrig tidligere hørt om præster, der afviste at begrave homoseksuelle - men kender udmærket til fordommene.

- Der er folk, der ikke bryder sig om homoseksuelle. Både blandt præster og alle mulige andre - så det er selvfølgelig ikke noget nyt, siger George Hinge.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland