Brancheorganisation forsvarer Frank Nørager & Co.

Fjerritslev-virksomheden Frank Nørager & Co. føler sig dårligt behandlet af det danske retssystem, efter fire af deres chauffører blev dømt for mindre forseelser. Foto: arkivfoto

Chauffører fra den nordjyske virksomhed er frakendt kørekortet og har modtaget bøder på op mod 16.000 kroner, men nu vil brancheorganisationen for den danske vejgodstransport (ITD) komme vognmandsfirmaet til undsætning.

I alt fire chauffører fra Frank Nørager & Co. har modtaget domme i Hjørring Byret. I forbindelse med færgeoverfarter har chaufførerne overtrådt køre- og hviletidsbestemmelserne med op til seks minutter, og de forseelser har retten nu takseret til bøder og frakendelse af kørekort.

- Jeg synes, de domme er dybt urimelige. Efter vores opfattelse er der tale om overtrædelser i bagatelklassen, siger kommunikationschef i ITD, Nikolaj Stig Nielsen.

Han henviser til, at ingen af chaufførerne bevidst har handlet i strid med loven, men at de på grund af køer på færger og ved tilbageholdelser i tolden ikke haft mulighed for at overholde loven til punkt og prikke.

Frank Nørager og Co. har anket afgørelserne i byretten og vil nu have sagerne prøvet ved Vestre Landsret, og det bliver med hjælp fra ITD.

- Vi har lige nu 10 lignende sager, hvor vi heller ikke mener, at sanktionerne står mål med forseelserne, så derfor vil vi bistå Frank Nørager & Co. i landsretten, siger Nikolaj Stig Nielsen, der desuden ikke vil afvise, at ITD vil tage sagen hele vejen ned til EU-domstolen, hvis det bliver nødvendigt.

I Ungarn, hvor køre- og hviletidsbestemmelserne også håndhæves med fast hånd, har der netop været en sag, hvor EU-domstolen fastslog, at en rigid tolkning af reglerne ikke er meningen. 

Flere nyheder fra TV2 Nord