Brand på Tulip i Svenstrup: Personalet fik hurtigt bugt med flammerne

Tulipfabrikken oplevede onsdag aften en mindre brand ved en rygeovn. Foto: Henning Bagger / Scanpix

En rygeovn til pølser formodes at være skyld i en mindre brand på Tulips fabrik i Svenstrup. Medarbejderne formåede at slukke det meste af branden.

Røgede pølser er en del af sortimentet hos pølsefabrikken Tulip i Svenstrup. Onsdag aften blev der dog skruet en anelse ekstra op for røgen, da der udbrød brand på fabrikken.

- Medarbejderne opdagede en mindre brand i tagkonstruktionen, ved aftrækket fra en af ovnene til rygning af pølser. Omkring en halv meter tagkonstruktion brændte – dog kun på ydersiden, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Bent Pedersen.

Personalet havde selv sprøjtet vand nedefra og op mod taget, så de havde lavet et rigtigt godt stykke arbejde derude. Der var kun ganske små flammer tilbage til os.

Bent Pedersen, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab

Hos Tulip bekræfter kommunikationschef Michael Ravn, at der har været en brand.

- Vi har fem røgovne til pølser, og det var den ene af dem, der udbrød brand i. Det er ikke umiddelbart noget, vi har oplevet tidligere, siger han.

Stor ros til medarbejderne

Branden nåede aldrig at udvikle sig voldsomt, fordi personalet handlede hurtigt.

- Personalet havde selv sprøjtet vand nedefra og op mod taget, så de havde lavet et rigtigt godt stykke arbejde derude. Der var kun ganske små flammer tilbage til os, siger Bent Pedersen, som skyndte sig at rose medarbejderne for deres snarrådige indsats.

Læs også Mester forlader Tulip: De ansatte genoptager arbejdet

Også hos Tulip sender man roser afsted til de snarrådige medarbejdere.

- De handlede hurtigt og korrekt, og det vil vi gerne give et skulderklap for, siger kommunikationschef Michael Ravn. 

Indsatslederen mistænker en ovn for at være skyld i branden. Den er indtil videre sat ud af drift, indtil det lægger fast, hvad der var årsagen til branden.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord