Brand sætter ekstra fut i forbrændingen på RenoNord

Foto: Jesper Lange

Der er gået ild i forbrændingsrørene på RenoNord i Aalborg Øst, der leverer el og varme til store dele af Nordjylland.

Hvis der kommer lidt ekstra røg op af skorstenene hos RenoNord på Troensevej i Aalborg Øst fredag formiddag, er det ikke, fordi man ser syner.

KLokken 08.47 gik brandalarmen nemlig på forbrændingsanlægget, og en time senere arbejder syv mand fra Nordjyllands Beredskab stadig på at slukke ilden.

Men indsatsleder Jakob Schmidt fra stationen i Aalborg fortæller, at der ikke er fare på færde.

- Branden skyldes, at kager af slagger og andet har sat sig fast og antændt i forbrændingsrørene, så der opstår brand længere oppe i systemet. Det er lidt varmt og ubehageligt for os at slukke, men det giver ingen problemer for produktionen, siger Jakob Schmidt.

RenoNord fortsætter produktionen på andre rør - så ifølge indsatslederen vil der altså fortsat være varmt vand i hanerne hos nordjyderne, mens branden bliver slukket.

Affalds- og energivirksomheden omdanner affald til varme og el for forbrugere i Brønderslev, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg kommuner. Men ingen burde blive berørt af branden.

- Vi regner med at være færdige med arbejdet herude om senest et par timer, siger Jakob Schmidt fra Nordjyllands Beredskab.

Flere nyheder fra TV2 Nord