Brandfolk undrer sig over naturbrand

Det undrer indsatslederen, at en brand kan forekomme på begge sider af en vej i knastørt naturområde.

Brandfolk fra Løgstør og Aars har brugt deres lørdag aften på at slukke en mystisk ildebrand i et knastørt skovområde nogle kilometer fra Borup Hede på Løgstør-kanten. 

- Vi blev kaldt ud til branden klokken 20.40, og det tog noget tid at komme frem. Meldingen gik på, at et område på 1x1 kilometer brændte, men det var heldigvis meget mindre. Vi er langt ude i en skov og er kørt gennem et knastørt område og forventede at komme til en storbrand, fortæller indsatsleder Jes Caspar Mortensen. 

Da brandfolkene fandt frem til ilden var et område på 150x150 meter ved at brænde ud, der var kun flammer i kanten af området tilbage. En jagthytte med en tilbygning på stedet er brændt ned til grunden, og enkelte træer er blevet ofre for flammerne. 

- Det virker mystisk, at der har været ild i området på begge sider af en vej, når der ikke er nogen spor af, at ilden har bevæget sig over vejen. Politiet har været her og undersøgt sagen, men der er ikke mange spor at gå efter, siger indsatslederen. 

Brandfolkene fik hurtigt styr på de resterende gløder, og man har brugt tiden på efterslukning, og ved 23-tiden går man  området igennem med termiske kameraer for at tjekke, at der ikke er lommer tilbage med gløder. 


Seneste nyt

fra Nordjylland