Brandmand idømt fem års fængsel for brandstiftelse

Fritidsbrandmand fra Fjerritslev er blevet idømt fem års fængsel for at have påsat i alt 18 brande i Fjerritslev-området - han blev dog frifundet for den mest alvorlige anklage.

- Thi kendes for ret...

Onsdag klokken 17 er den 34-årige Henrik Kjær Christensen netop blevet kendt skyldig og idømt fem års fængsel for en række påsatte brande i Fjerritslev-området sidste år.

Dommen faldt fra en enig domsmandsret ved Retten i Hjørring, hvor sagen har kørt de seneste uger.

Udover fængselsstraffen er den 34-årige også blevet pålagt at betale sagens omkostninger, og han er blevet frakendt retten til at arbejde som brandmand indtil videre, lyder det i domsafsigelsen. 

Henrik Kjær Christensen er dog ikke blevet dømt for samtlige 33 brande i anklageskriftet, men derimod kun 18. Han er heller ikke blevet kendt skyldig for den mest alvorlige brand, nemlig den i et stråtækt hus på Thistedvej, hvor husets 87-årige beboer kun lige akkurat blev reddet ud i sidste øjeblik. 

Se dommen blive afsagt i retten i Hjørring klokken 17 onsdag eftermiddag.

Den tiltalte forholdt sig ifølge TV2 Nords udsendte i retten roligt, mens dommen blev afsagt og havde inden og efter overskud til at smile og grine. Med sig i retten havde han 20 venner og familiemedlemmer, som var tydeligt berørte af situationen.

Motiver ikke brugt i domfældelse

Dommeren sagde i forbindelse med domsafsigelsen, at der ikke var blevet skelet til anklagerens bud på motiver for at antænde brande, ligesom man heller ikke havde lagt noget i signalerne fra telefonmaster i området, der skulle bevise, at den 34-årige havde opholdt sig forskellige steder på forskellige tidspunkter i forbindelse med brandene.

Men at man ved et af gerningsstederne fandt dækaftryk fra en bil svarende til en, den 34-årige tiltalte var blevet set køre i, blev taget som bevis, fortalte dommeren. 

Netop frifindelsen for det mest alvorlige forhold og en række af de øvrige anklager bragte altså straffen ned fra de otte år, anklager havde krævet i sin procedure, til altså fem år. Brandmanden har hele vejen igennem retssagen nægtet sig skyldig i anklagerne, og derfor havde hans forsvarer også argumenteret for en pure frifindelse.

Undervejs i retssagen har både ekskæreste, venner og bekendte vidnet i sagen, og flere af dem har genkendt Henrik Kjær Christensen på overvågningsbilleder i forbindelse med brandene, der for det meste gik ud over halmlader, sommerhuse, skure og containere.

I alt har skaderne efter de 33 påsatte brande i Fjerritslev forårsaget skader for 21 millioner kroner.

Den 34-årige har allerede anket dommen til Landsretten. 


Seneste nyt

fra Nordjylland