Breve med fejl fra Jammerbugt

290 ældre borgere fra Jammerbugt Kommune har modtaget breve om, at de ikke længere kan få hjælp til tøjvask. Men det stemmer ikke overens med budgetforliget.

290 ældre borgere i Jammerbugt Kommune kan se frem til at skulle have privat hjælp til tøjvask. Eller det troede de. For det brev, som borgerne har modtaget, stemmer ikke overens med det, der politisk er blevet besluttet.

I brevet står der, at de ældre fremover må benytte en privat aktør til tøjvask, men de ældre har altså mulighed for at bruge deres såkaldte byttetid på tøjvasken fra 2012. Det nævnes ikke i brevet.

Mads Guldhammer, medlem af Jammerbugt Kommunes kommunalbestyrelse for SF, mener, at forvaltningen har haft en politisk dagsorden med brevet.

- Der må sidde nogen og fører noget politik på nogle forvaltningskontorer et eller andet sted. Jeg mener af princip ikke, at det er kommunens opgave at henvise til en privat aktør. Slet ikke når der er politisk skabte forudsætning for, at opgaven kan løses inden for kommunen. Det skal fastholdes, og det skal beskrives, at der er 15 minutters byttetid for de borgere, der er visiteret til den praktiske hjemmehjælp, siger Mads Guldhammer til TV2/Nord.

Borgmester Mogens Gade beklager fejlen, men mener, at brevet er sendt ud i den bedste mening.

- Det er jo sådan, at når folk de arbejder, så sker det også, man begår fejl. Og fejl det kan også ske i Jammerbugt Kommune. Det har vi beklaget, og det synes jeg sådan set er ganske naturligt, at der ind imellem sker en fejl, siger borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade til TV2/Nord.

Kommunen vil nu sende breve ud, hvor borgerne bliver gjort opmærksomme på, at de kan bruge deres byttetid.


Seneste nyt

fra Nordjylland