Brinkmann tegner nøgne kroppe på Folkemødet

Svend Brinkmann fik lov at prøve kræfter med croquistegning til folkemøde-arrangementet Gin & Croquis. Foto: Michael Andersen

Psykologiprofessoren deltog i arrangementet Gin & Croquis, hvor der blev sat fokus på den uperfekte krop og forskellige kropsidealer.

Torsdag aften inviterede Muskelsvindfonden og Politiken indenfor til arrangementet Gin & Croquis på Folkemødet på Bornholm. Her smed tre croquismodeller klunset, så både de kendte, inviterede gæster og tilhørende kunne prøve kræfter med croquistegningen.

Fokus for arrangementet var det uperfekte, og tegnerierne skulle sætte gang i samtaler om mangfoldigheden i kropsidealer.

Særligt inviteret var politiker Ida Auken, bladtegner, Roald Als, kunstnerne Lene Degett og Kirsten Lillelund, journalist Per Munch, og psykologiprofessor ved Aalborg Universitet, Svend Brinkmann. Sidstnævnte fortalte efterfølgende TV2 Nords udsendte Folkemødemedarbejder, at det havde været en interessant aften i Politikens telt.

00:09 Luk video

- Det var sjovt og tankevækkende. Vi skulle tegne kroppe, som nogen måske mener er uperfekte. Men det var skønt at tegne dem. Og de er skønne som de er. Det er ikke kun det der køres gennem filtre og lægges op på Instagram, der er perfekt, siger Svend Brinkmann.

For at gøre arrangementet ekstra festligt blev der uddelt smagsprøver på en ny gin med navnet Pærfekt. Den er brygget på krumme agurker. Altså dem, der - som de skriver i programmet for aftenen - er så grimme, at vi smider dem ud.

00:08 Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord