Bro-regning 14 millioner større end forventet

Arbejdet med at bygge en ny broklap til togbroen over Limfjorden endte på 46,6 millioner.

Det store arbejde med at bygge en ny broklap til togbroen over Limfjorden, der blev påsejlet 28. marts 2012 kom til at koste 46,6 millioner kroner. Det skriver jp.dk.

Beløbet fremgår af et svar fra transportminister Pia Olsen Dyhr (SF), som Enhedslisten Per Clausen, som også sidder i byrådet i Aalborg, havde udbedt sig.

Beløbet er 14 millioner højere end de cirka 32 millioner arbejdet blev estimeret til at koste i september 2012 og ifølge Per Clausen er det udtryk for en kombination af ukvalificeret udbudsarbejde fra BaneDanmark og en dårlig indsats fra entreprenøren MT Højgaard.

- Jeg stillede spørgsmålet, fordi jeg ville vide, hvorfor det blev betydeligt dyrere end forudset og meget dyrere end i udbuddet, og resultatet sætter spørgsmålstegn ved, om man gjorde det rigtige, da man valgte det billigste tilbud, siger Per Clausen til jp.dk.

Reparationen af Limfjordsbroen trak i langdrag og først i marts 2013 - et år efter påsejlingen - blev broen genindviet. Årsagen var dels at erfaringerne med at udskifte store bevægelige dele på de danske broer er begrænsede og dels at der var fejl på de stålelementer til broen, som MT Højgaards leverandør i Polen havde lavet.


Seneste nyt

fra Nordjylland