Broarbejde: Landbrugsformand kræver løsning

Foto: Jesper Bo Winther

Det skaber store problemer for landmændene, når Aggersundbroen bliver indsnævret på grund af vejarbejde. Derfor kræver LandboNords formand nu en løsning.

Det vil skabe store problemer for flere landmænd, når Vejdirektoratet på mandag indleder et længerevarende vejarbejde på Aggersundbroen. Arbejdet betyder, at vejbanerne på broen bliver indsnævret, og det vil forhindre landbrugsmaskiner i at kunne passere Limfjorden.

- Nu er der jo andre muligheder for at krydse Limfjorden, men jeg tvivler på, at det bliver populært, når vi bliver nødsaget til at øge trafikken på Limfjordsbroen i sommermånederne, hvor der i forvejen er mange trafikanter i hjertet af Aalborg, siger LandboNords formand Niels Vestergaard Salling.

Arbejdet på broen vil efter planen stå på i fire måneder, og det vil således være umuligt for landbrugsmaskiner at passere Aggersundbroen i den periode, hvor der er størst behov for det.

Onsdag kunne TV2/Nord fortælle historien om Bejstrup Maskinsstation, som bliver hårdt ramt af ikke at kunne passere Aggersundbroen. Står det til LandboNords formand, så skal der findes en løsning, som alle parter kan være tilfredse med.

- Jeg mener ikke, at situationen er holdbar. Derfor vil jeg nu tage kontakt til den politiske del af Landbrug & Fødevarer i København, for at høre om mulighederne for at finde en løsning, så erhvervet, og ikke mindst trafikanterne i Aalborg, bliver generet mindst muligt af landbrugskøretøjer, siger Niels Vestergaard Salling.

Flere nyheder fra TV2 Nord