Brødre dømt for doping

Foto: Per Frank Paulsen

To brødre dømt for at fremstille omfattende doping med henblik på at sælge det videre.

En 32-årig mand er dømt for sammen med sin tre år ældre storebror at have fremstillet hele 35.000 såkaldte dopingenheder. Begge er idømt betingede straffe på tre måneder.

Det var et dopinglaboratorium med kolber, vægte, rysteapparater og 15.000 tomme glasampuller, som Nordjyllands Politi tilbage i januar 2010 fandt på bopælen på Kingosvej i Hjørring hos de to nu dømte brødre.

Sagen blev dengang betegnet som en af Nordjyllands største dopingsager, og der er da også tale om hele 35.000 dopingenheder. Siden har forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen kritiseret Nordjyllands Politi for at nedprioritere sagen, da sagen efter mere end to år endnu ikke var kommet for retten med et anklageskrift.

- Sagen har været længe under vejs, fordi den ene af brødrene, den yngste, forsvandt, så vi har ikke været i stand til at afslutte sagen,  siger anklager Torben Kaufmann, Nordjyllands Politi.

Storebroderen, en 36-årig mand,  mødte dog op i retten allerede i efteråret, da han blev idømt tre måneder betinget straf i den omfattende dopingsag. Den dom er anket til landsretten, da storebroderen nægter sig skyldig i at have haft noget som helst at gøre med dopinglaboratoriet.

Broderen, den 32-årige, mødte op i retten i Hjørring tirsdag, og her han har erkendt sig skyldig i at have importeret de 35.000 ulovlige dopingenheder til landet, ligesom han stod bag laboratoriet. Samtidig har han forklaret, at storebroderen intet har haft med ulovlighederne at gøre.

Det var i sin tid en vicevært, der ved et tilfælde opdagede at lejligheden var omdannet til doping-laboratorium. 

Flere nyheder fra TV2 Nord