Brøler på AAU: Studerende risikerer ekstra halvt år på skolebænken

En fejl begået af Aalborg Universitet har sendt mere end 100 universitetsstuderende ud i usikkerhed omkring deres uddannelse.

Over 100 universitetsstuderende fra Aalborg Universitet er pludselig kommet i en alvorlig knibe.

Kandidatstuderende på de såkaldte tofaglige områder skal ifølge Uddannelsesministeriet have 120 ECTS på deres sidefag, som eksempelvis kan være geografi, psykologi og samfundsfag.

Men uddannelsesforløbene på Aalborg Universitet har kun givet de studerende 90 ECTS-point, og uddannelsen lever derfor ikke op til ministeriets krav.

En af dem, der bliver ramt, er Kristoffer Sø Dieckmann fra Aalborg. Han læser en kandidat på Aalborg Universitet med hovedfag i samfundsfag og sidefag i historie, og er i gang med sin afsluttende opgave på universitet. Han risikerer nu at blive sendt et halvt år ekstra på skolebænken for at få sine manglende ECTS-point.

quote Jeg synes, det er rigtig ærgerligt. Det er meget beklageligt

Inger Askeskov, prorektor, Aalborg Universitet

- Det har jeg det helt vildt dårligt med. Jeg kan ikke forstå, at de kan gøre det mod os med under én måned til, at jeg skulle have været færdig og ud på arbejdsmarkedet, siger Kristoffer Sø Dieckmann.

Meldingen om, at han mangler ét semester mere af sin uddannelse, kom som et chok for den unge studerende, der for nyligt er blevet far og står til at flytte i et rækkehus.

- Økonomisk bliver det svært for os. Vi skal nok klare det, men når jeg forsætter på SU, og min kæreste går på barsel, kommer vi til at mangle penge, siger Kristoffer Sø Dieckmann.

Uddannede kandidater kan have ugyldig eksamen

Fejlen går både ud over de nuværende og tidligere kandidatstuderende. De tidligere studerende risikerer, at deres eksamensbevis er ugyldigt, og derfor må de tage en pause fra deres job for at vende tilbage til universitet for at få den manglende undervisning.

Problemet har også fået studenterforeningen Gymnasielærerforeningen på AAU til at reagere. Flere af de studerende, der er blevet ramt af fejlen, er nemlig medlem af Gymnasielærerforeningen.

- Det er problematisk, at sådan en fejl kan opstå. Selvfølgelig er det en fejl, men det er en meget betydningsfuld fejl. I sær når det er uafklaret, om eksamensbeviser er gyldige eller ej, siger Jeppe Fjeldgaard, formand i Gymnasielærerforeningen på AAU.

 

Aalborg Universitet erkender fejlen

En fagkonsulent i Undervisningsministeriet har oplyst over for Aalborg Universitet, at der har været begået en fejl. Det erkender ledelsen på universitetet.  

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt. Det er meget beklageligt. Det skal vi have rettet op på så lempeligt som muligt, siger Inger Askeskov, prorektor på Aalborg Universitet.

Hvordan kan det være, I ikke har gjort jeres arbejde godt nok?

- Jeg synes, vi har gjort arbejdet godt nok. Men indimellem så er der ting, der falder imellem to stole. Det drejer sig om fag, der går på tværs af hovedområdet, og det kan være én af grundene til, at den her fejl er sket, siger Inger Askeskov. 

Aalborg Universitet forklarer, at man nu vil tage stilling til den enkelte studerendes situation og forsøge at tilrettelægge den ekstra undervisning, så det passer dem. 


Seneste nyt

fra Nordjylland