Broen Aalborg modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning

Broen Aalborg er blandt tre finalister blevet udvalgt som modtager af efterårets udgave af Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Broen Aalborg, der har som formål at støtte socialt udsatte børn ud i fritidsaktiviteter, er ved afstemning blevet udvalgt som modtager af AaB's initiativ Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Broen Aalborg er en lokalafdeling af Broen Danmark og fik hele 45,8 procent af de stemmer, der blev afgivet på AaB's hjemmeside. Dermed vandt Broen Aalborg over Veteran Oasen og Netværksfamilier Aalborg, der fik henholdsvis 37,9 og 16,3 procent af stemmerne.

Hele Nordjyllands Håndsrækning er en økonomisk donation hvis størrelse bliver afgjort af hvor mange tilskuere AaB på en halv sæson har til sine hjemmekampe, og størrelsen på donationen til Broen Aalborg kendes således først når AaB har spillet sine 11 hjemmekampe i den kommende efterårssæson i Superligaen. AaB donerer en krone pr. tilskuer.

 

 

Maja Olsen, der er formand for Broen Aalborg, har dog allerede en idé om hvor langt Hele Nordjyllands Håndrækning kan række.

- For Hele Nordjyllands Håndsrækning vil vi kunne fortsætte støtten til mindst 50 børn med kontingent, tøj og udstyr til fritidsaktiviteter et år frem. Det vil samtidig hjælpe med at sætte endnu mere fokus på vores sag, siger hun og fortsætter:

- Vi mener, at alle børn har ret til et aktivt fritidsliv uanset social baggrund. Dårlig økonomi rammer udsatte børns mulighed for at gå til noget i deres fritid sammen med jævnaldrende kammerater, og det at komme ud blandt andre børn og voksne i en klub og være en del af fællesskabet, kan være en væsentlig faktor til at kunne bryde den negative sociale arv senere. 

Når Broen Aalborg efter den sidste hjemmekamp i efteråret får overrakt beløbet, vil det være fjerde gang, Hele Nordjyllands Håndsrækning bliver uddelt. Tidligere har Hjerterummet og Cykel20, The Back To Life Project og Headspace Aalborg modtaget samlet 178.104 kroner. 

- Vores første tre håndsrækninger har været meget positive og har været med til at gøre en forskel for de respektive modtagere. Nu ser vi frem til at give en håndsrækning til et nyt og spændende projekt, der denne gang har fællestræk med det felt vi selv befinder os i, nemlig sportens verden, siger AaB's presse- og kommunikationschef Brian Andersen og tilføjer:

- Derfor glæder vi til i det kommende efterår at støtte op om Broen Aalborg og de tiltag foreningen laver, lyder det videre fra Stephan Schors, der samtidig opfordrer foreninger, organisationer og andre interesserede til at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning, der uddeles hvert halve år.


Seneste nyt

fra Nordjylland