Brønderslev med i ny kampagne: 1 ud af 3 pollenallergikere har astma

Astma-Allergi Danmark sætter nyt fokus på sammenhængen mellem pollenallergi og astma. Sundhedscenter Brønderslev deltager i kampagnen.

6056 beboere i Brønderslev lider af pollenallergi. Det skriver Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse. Pollenallergien er ved at være en stor folkesygdom, der rammer hver femte dansker med symptomer som røde og kløende øjne, utilpashed og nysen. 

De færreste ved dog, at én ud af tre pollenallergikere også lider af astma. Det vil Sundhedscenter Brønderslev sammen med Astma-Allergi Danmark nu sætte fokus på. 

- Vi er utrolig glade for den lokale involvering i kampagnen Snot or not. Pollenallergi er et stort problem for rigtigt mange danskere, ikke mindst for dem der også har astma. Og med det lokale engagement har vi nu mulighed for at nå ud til pollenallergikere i hele Danmark. Det er der rigtigt mange, der bliver glade for, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen. 

 

Fakta om pollenallergi: 

  • Over en million danskere har høfeber - cirka 30 procent af dem har også astma.
  • I 2014 kostede pollenallergi 266.000 sygedage og 2,3 millioner ineffektive arbejdsdage. 
  • Flere end 2 ud af 5, der lider af allergi, har aldrig fået en diagnose. 
  • Pollenallergi forringer livskvaliteten hos 4 ud af 10 patiener.
  • Næsten hver tredje oplever betydelig gene fra deres pollenallergi. Det svarer til 375.000 personer.
  • Høfeberpatienter har en livskvalitet som diabetes- og hjerte-kar-patienter; eller dårligere. 
Kilde: Astma-Allergi Danmark

 

Den nye kampagne "Snot or Not" skal åbne pollenallergikeres øjne for, at der er 30 procent chance for, at de samtidig med pollenallergi også lider af astma. 

- Høfeber og astma kan nemlig være hæmmende for én, der gerne vil leve et aktivt liv. Og hvem vil ikke det? For at sprede budskabet om sammenhængen mellem høfeber og astma over hele landet har Astma-Allergi Danmark derfor valgt at involvere lokale lægeklinikker, sundhedscentre og hospitaler i vores landsdækkende kampagne Snot or not, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland