Brønderslev melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Brønderslev Kommune har netop besluttet at melde sig ind i Landdistrikternes Fællesråd, som nu repræsenterer 51 kommuner i hele landet.

Brønderslev Kommune er nyt medlem i Landdistrikternes Fællesråd, som dermed tæller samtlige kommuner i Region Nordjylland.

Hos Landdistrikternes Fællesråd glæder formand Steffen Damsgaard sig over det nye nordjyske medlem.

- Det er en stor glæde for os i Landdistrikternes Fællesråd, at Brønderslev Kommune har valgt at melde sig ind. Sammen står vi stærkere, når det kommer til at skabe opmærksomhed blandt politikerne og dermed sikre bedre rammevilkår i de danske landdistrikter, siger Steffen Damsgaard. 

Brønderslev Landdistriktsråd har indtil nu været repræsenteret i Landdistrikternes Fællesråd som såkaldt C-medlem. Nu bliver hele kommunen medlem af rådet og omplaceres derfor til et B-medlemskab.

- Vi glæder os over, at kommunen nu er en del af Landdistrikternes Fællesråd, som er en vigtig platform og stemme for Vandkantsdanmark. Man udfører et meget seriøst arbejde for at sætte landdistrikternes udviklingsvilkår på dagsordenen også hos vores landspolitikere, siger Brønderslev Kommunes borgmester Mikael Klitgaard (Venstre) og fortsætter: 

- Brønderslev Kommune har mange borgere bosat i kommunens landsbyer. Og vi gør os umage for, at kommunens gode udvikling med hensyn til virksomheder og borgere også kommer landsbyerne til gavn. 

Som Danmarks overordnede landdistriktsorganisation indsamler, deler og kommunikerer Landdistrikternes Fællesråd viden og erfaringer til gavn for landdistrikter og yderområder. Derudover afholder rådet løbende arrangementer, møder og netværksaktiviteter for medlemskommunerne, hvori blandt andet landdistriktskoordinatorer, borgmestre og politikere deltager.


Seneste nyt

fra Nordjylland