Brolukning driller privatbane

Den lukkede jernbanebro over Limfjorden betyder, at Nordjyske Jernbaner mister passagerer.

Privatbanen Nordjyske Jernbaner mister passagerer. Årsagen er lukning af Jernbanebroen over Limfjorden, der forhindrer togpassagerer i at finde sporet direkte til Hjørring eller Frederikshavn.

Det fortæller DR Nordjylland.

Privatbanen har ellers oplevet en solid fremgang i passagertallet i årets første kvartal. Flere end 80.000 billetter stemples hver måned på ruterne mellem Hjørring-Hirtshals og Frederikshavn-Skagen.

Antallet er tilmed steget i årets første kvartal, men den pludselige lukning af jernbanebroen har ifølge direktør Peter Hvilshøj betydet et fald i solgte billetter på 10 procent - alene i april.

- Uheldet har bremset den positive udvikling, vi har været inde i de senere år, siger direktøren, der frygter konsekvenserne af et aktuelt passager-dyk.

- Problemet opstår, hvis vore trofaste passagerer finder alternativer. Det varer rigtig lang tid at vinde kunder tilbage, der nu går sammen om fællestransport eller måske køber bil, forklarer Peter Hvilshøj.

Men her stopper direktørens bekymringer ikke. BaneDanmark sætter nemlig gang i et omfattende sporarbejde i Vendsyssel 3. juni, og det betyder at strækningen mellem Hjørring og Frederikshavn lukkes. Og dermed afskæres Nordjyske Jernbaners materiel på Skagens-banen fra virksomhedens værksted - det ligger nemlig i Hjørring.

- Vi håber at BaneDanmark kan åbne strækningen i perioder, og har ellers en aftale med en vognmand, der eventuelt kan fragte togsæt på en blokvogn. Men det bliver en dyr løsning, forudser Peter Hvilshøj overfor DR Nordjylland.

I første omgang forebygger Nordjyske Jernbaner eventuelle nedbrud ved at placere et ekstra togsæt i Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland