Brønderslev overhaler Aalborg

Brønderslev er blandt Danmarks 10 mest omtalte byer, når omtalerne opgøres pr. indbygger. Dette skyldes de såkaldte sexmisbrugssager, som har været hyppigt omtalt i medierne. Dermed overhales storebroren Aalborg. Men Skagen er bedst.  

Med den store omtale af Serritslev-sagen overhaler Brønderslev Aalborg, som den mest eksponerede nordjyske by i medieomtaler pr. indbygger. 

Men det er faktisk Skagen, der klarer sig bedst i medierne, når omtalen omsættes i forhold til indbyggertal, hvilket især skyldes byens omtale som turistattraktion.

Det viser den årligt tilbagevendende analyse af, hvor mange omtaler Danmarks 100 største byer har fået i de landsdækkende dagblade, lavet af Infomedias Analyseafdeling. 

- Stor mediesynlighed er i dette tilfælde ikke nødvendigvis positivt, da Brønderslev hurtig bliver synonym med den negative historie, siger medieanalytiker Marie Skovgaard Henriksen.  

Opgøres synligheden i flest samlede omtaler, løber Aalborg med en klar sejer. Med en tredjeplads ligger Aalborg foran Danmarks tredje største by, Odense.       


Seneste nyt

fra Nordjylland