Brønderslev raser over aflyst grand prix

Det der skulle have været en stor grand prix-fest i Brønderslev, er nu endt med en lang næse og en stor regning.

Grand prix feberen har for alvor raset i Brønderslev. Planen var 1500 gæster, storstilet middag samt optræden fra blandt andre Jakob Sveistrup i Brønderslev Hallen i forbindelse med Dansk Melodi Grand Prix d. 26. januar.

Syv byer blev for nogle måneder siden udpeget som en slags medværtsbyer, og aftalen var, ifølge de syv byer, at der skulle stilles direkte igennem fra hovedshowet i Herning fra byerne i løbet af aftenen. Men for DR har det aldrig været planen, at de syv byers fester skulle vises i fjernsynet. Og nu er grand prix festerne i de syv byer aflyst. Tilbage står de hver især med en kæmpe regning; penge som byerne har brugt på at promovere begivenheden, annoncere, lave menukort samt et beløb på 125.000 kroner, som de hver især har betalt for at deltage i showet.

I Brønderslev er handelschef Michael Astorp forarget:

- Jeg føler ikke, at DR har behandlet os særlig godt. Man skulle tro, at det var en professionel arrangør, vi havde med at gøre, men det er det absolut ikke.

I DR beklager chef for DR Salg, Anders Kjærsgaard, forløbet, men siger, at der er sket en misforståelse, og at DR aldrig har haft til hensigt, at der skulle sendes direkte fra de syv byer.

- Byerne har troet, at det var en del af den festpakke, vi gik ud med, og det var det altså ikke. DR's virke er jo fuldstændig uafhængigt, og man kan ikke på den måde sikre sig eksponering på vores flader, siger han.

Men i Brønderslev er den forklaring ikke god nok.

- Det er utroligt, at alle syv byer skulle have misforstået konceptet, siger handelschef Michael Astorp.

Samtlige syv byer kræver nu, at DR betaler deres udgifter tilbage. DR undersøger nu problemstillingen, og chef for DR salg, Anders Kjærsgaard, siger, at der arbejdes på en løsning, der stiller flest muligt tilfredse.


Seneste nyt

fra Nordjylland