Brønderslev skal huse unge kriminelle

Kontaktudvalget i Region Nordjylland pegede på deres møde i dag på Brønderslev Kommune som muligt hjemsted for en ny sikret institution for unge kriminelle.

Pladser til kriminelle
Der er mangel på sikrede pladser til kriminelle og kriminalitets-truede unge mellem 15 og 17 år.
I Danske Regioner er det derfor aftalt, at Region Nordjylland skal opføre en institution, som kan være med til at dække behovet i Vestdanmark.

Enighed om sikret institution
På mødet i Kontaktudvalget mellem Region Nordjylland og de 11 nordjyske kommuner, skulle de 11 borgmestre og regionsrådsformanden nå til enighed om, hvor den sikrede institution kan bygges.

- Det var en svær opgave. Fire kommuner havde budt ind, og alle forslagene var meget kvalificerede og levede op til de krav, som vi på forhånd havde stillet op, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.).

Infrastruktur vigtig
Blandt kravene til institutionen er, at den skal ligge centralt i forhold til infrastruktur og dermed ligge praktisk i forhold til politiets arbejde med efterforskning og behandling af de unges sager.
Herudover er det et krav, at byggeriet skal kunne gå i gang forholdsvis hurtigt.

Brønderslev vandt
- Forslaget fra Brønderslev Kommune placerede sig fint på de krav, vi havde stillet op, og der var enighed i Kontaktudvalget om at indstille Brønderslev Kommune som hjemsted for den nye institution. Fra regionens side er vi glade for den samlede opbakning fra kommunerne og ser frem til det videre arbejde med planerne, siger Ulla Astman.

En lukket institution
Den sikrede institution er rettet mod kriminelle eller kriminalitetstruede unge mellem 15 og 17 år. I modsætning til åbne institutioner er de unge låst inde og afsondret fra omverdenen.


Seneste nyt

fra Nordjylland