Brønderslevs kommunaldirektør forstår ikke politiet

Kommunaldirektøren i Brønderslev Kommune afviser, at kommunens ansatte er skyldige i pligtforsømmelse. Det undersøger Nordjyllands Politi ellers om man skal efterforske.

Nordjyllands Politi havde oprindeligt vurderet, at man ikke kunne rejse en sag mod de kommunalt ansatte for pligtforsømmelse i Serritslevsagen. Men under forældrenes retssag og i medierne er der kommet nye oplysninger frem. Det får politiet til igen, at undersøge om man skal efterforske kommunernes rolle.

 

I Brønderslev Kommune kommer det bag på kommunaldirektøren, at kommunens arbejde nu måske skal efterforskes.

 

-    Der er ikke tale om pligtforsømmelse i den her situation. Vi har sagt, at vi har begået nogle fejl i den her sag, og det har vi også indrømmet, og så er den ikke længere. Men er det jer der skal bestemme om ikke pligtforsømmelse eller ej? Overhovedet ikke, men jeg kan ikke forstå, at man overhovedet overvejer at efterforske os nu, siger kommunaldirektør, Søren Steensen.

 

Politiets udmelding har gjort sagsbehandlerne i Brønderslev nervøse.

-  Sagsbehandlerne er uforstående overfor det her. Hvad er det politiet vil undersøge? Som en af dem sagde til mig: Kan jeg risikere at komme i fængsel nu, bare fordi jeg udfører mit arbejde, siger Steen Sørensen?

 

Det er ganske usædvanligt at politikere og offentligt ansatte bliver straffet for pligtforsømmelse. Sidst det skete i Nordjylland var for 26 år siden i Skørping Kommune, hvor en borgmester og to kommunale chefer fik en bøde på 10.000 kroner for at have stillet en ulovlig garanti til en privat virksomhed. Strafferammen for pligtforsømmelse i den offentlige tjeneste er bødestraf eller fængsel op til 4 måneder.

-   Skal man ikke straffes, hvis man begår grove fejl? Jo, hvis det er grove fejl. Selvfølgelig skal man det. Er det her ikke grove fejl? Det er ikke grove fejl set fra vores synspunkt. Vi har overset nogle ting, siger Steen Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland