Brønderslevs overskud er væk

Kommunale besparelser på op til 36 mio. kr.

Det 2007-overskud på 18 mio. kr., som Brønderslev Kommune havde regnet sig frem til - er pist væk. I en pressemeddelelse fra kommunen hedder det:

Brønderslev kommunes center for økonomi har regnet sig frem til, at det overskud (18 mio. kr.) der var forventet ved budget 2007 ikke er tilstede, og det indgår derfor også i budget 08.

Borgester Mikael Klitgaard har denne kommentar:

- Da budget 2007 blev vedtaget, var der meget usikkerhed i forbindelse med kommunesammenlægningen. Og vi kan altså se, at bl.a. udgifterne til de gamle amtsopgaver er højere, end vi forventede. Og også højere end vi blev kompenseret for.

Stigende udgifter

Embedsmændene har fremlagt det såkaldt tekniske budget for politikerne torsdag. Det viser, at der er en vækst i serviceudgifterne på 44 mio. kr. næste år. Dertil kommer en pris- og lønfremskrivning på 47 mio. kr. og en stigning i udgifterne til overførselsudgifter som kontanthjælp, sygedagpenge og lign. på 17 mio. kr.

Hvis politikerne uden indvendinger følger embedsmændenes oplæg, så skal der findes 36 mio. kr. for at få de økonomiske ender til at hænge sammen. Men borgmesteren maner til besindighed:

- Man skal huske på, at budgetspillet hvert år er præget af, at august er skrækscenariernes måned, september er forhandlingernes måned, og i oktober er vi realister, for først der ved vi, hvordan det endelige budget ser ud, siger Mikael Klitgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland