Brorenovering udsat på ubestemt tid

02:20

Om fem dage kan de brede køretøjer fra Bejstrup Maskinstation ikke længere passere Aggersundbroen. Foto: Jesper Bo Winther

1 af 2

Den planlagte reparation af Aggersundbroen er udskudt på ubestemt tid efter et møde i Farsø i dag.

Borgmestrene fra Vesthimmerland og Jammerbugt Kommune mødtes her før middag med Vejdirektoratet på det gamle rådhus i Farsø for at drøfte lukningen af broen.

Arbejdet med at friske Aggersundbroen op skulle have været i fuld gang i dag. Men de to nordjyske borgmestre Knud Kristensen(C) fra Vesthimmerlands Kommune og Mogens Gade(V) fra Jammerbugt Kommune så rødt, og så blev planerne for arbejdet stoppet.

- Det har virkelig været til fare i forhold til erhvervsudvikling og turisme, siger Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune.

Først i påsken fandt politikerne ud af, at vejdirektoratet ville spærre Aggersundbroen i fire måneder for større køretøjer. Det ville betyde, at store landbrugsmaskiner skulle ind over Aalborg for at passere.

- Det ville ramme helt vild hårdt. Vi ville slet ikke kunne hente vores afgrøder på vores gårde flere gange om dagen. Det er også helt uacceptabelt at skulle helt ind over Aalborg, siger landmand, Rene Lund Hansen.

Vejdirektoratet indrømmer, at de har fejlet i forløbet.

- Jeg kan kun samle op og sige, at vi ikke har gjort det godt nok, siger Jens Holmboe, drifsdirektør i Vejdirektoratet.

Arbejdet er nu udskudt på ubestemt tid, men der er flere bud på løsninger.

- Jeg har forslået at vi kommer i gang til oktober. Men så har de vinterdiskussioner og forbehold. Nu er vi i god dialog med vejdirektoratet, de lytter til os og så finder vi en løsning i fællesskab, siger Knud Kristensen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

- Måske skal man vente et helt år. Broen kan repareres næste forår. Det er vigtigt med god varsling til landmændene, siger Mogens Gade.

Et af dagens løsningsforslag var også at lave Aggersundbroen om natten, men det kan ikke lade sig gøre grundet sikkerhedsforholdene for arbejderne.

Flere nyheder fra TV2 Nord