Bruger ferien på helbredstjek

02:23

Foto: Michael Andersen

1 af 2

Ruths Hotel i Gl. Skagen tilbyder som noget helt nyt i tre dage hotellets gæster, og hvem der ellers har lyst, at få lavet et sundhedstjek. Trods prisen er det en stor succes.

Sommer og sol og ferieafslapning. Der er dømt strand og is, rødvin og god mad på terrassen. Helbredet? Hvem i alverden orker at tænke på det?

Det gør sælger Anders Barrit fra Aalborg. Han holder ferie på en campingplads i Skagen sammen med familien. Han så en annonce i lokalavisen og satte en time af til et helbredsmæssigt serviceeftersyn med risiko for at få ferien spoleret af en dårlig besked fra lægen.

- Det har vi godt nok talt om i familien, men det kan være svært at finde tid i en travl hverdag. Nu har jeg tiden. Og jeg har også tid til at tænke over det, hvis der nu er noget galt, siger den ferierende sælger.

Det er Aleris-Hamlet Hospitaler, der har omdannet pavillonen på Strandhotellet ? en del af Ruths Hotel ? til sundhedsklinik bemandet med en læge og en sygeplejerske.

Anders Barrit får målt blodtryk og taget blodprøver. Han kommer også en tur på briksen og får ultralydsscannet pulsårerne i halsen for forkalkning. Pris 3300 kroner, og det beløb er åbenbart ikke afskrækkende.

Alle tider alle tre dage er booket ? også af lokale fra Skagen og folk, der ferierer i området. Hotellets gæster udgør faktisk den mindste del. Alligevel er det en meget tilfreds hoteldirektør.

- Folk vil gerne have noget godt at spise og drikke her og andre steder i ferien, men der er slet ingen tvivl om, at man tænker meget mere på helbredet i dag. Vi synes, det hænger rigtig meget sammen med vores wellness-afdeling, siger direktøren for Ruths Hotel, Peter Christian Jensen, der lover helbredstjek i sommerferien igen næste år.

Flere nyheder fra TV2 Nord