Finalist #3 - Poul Erik Jensen: Bruger sit otium på at hjælpe udsatte og syge børn

Efter Poul Erik Jensen mistede sin kone på grund af kræft, satte han sig for at give noget af den kærlighed, han havde fået af hende, videre til syge og udsatte børn gennem foreningen Carpe Diem.

- Hold da op!

Sådan lyder det fra Poul Erik Jensen udenfor hjemmet i Aalestrup hvor TV2 Nord overrasker ham med nyheden om, at han er en af de fem finalister til Årets Nordjyde.

Ordene er sagt med stor og oprigtig overraskelse, men med en ligeså stor ydmyghed. For Poul Erik Jensen er ydmyg, selvom han på ingen måde behøves.

Den nu pensionerede lærer er nemlig formand for foreningen Carpe Diem, der har til formål at støtte udsatte familier samt familier med kræftsyge børn.

- Vi går ind og støtter alle, og vi siger, når vi snakker sammen i vores bestyrelse, at der er intet, der er for småt. Det vi synes er vigtigt er at give familierne et pusterum i en meget svær dagligdag. De er i krise, dem der har kræftsyge børn, men også dem der har socialt udsatte børn, fortæller Poul Erik.

- Og bare det at komme afsted en fredag eller lørdag med alt betalt – mad og det hele – det er mange rigtig, rigtig glade for.

Startede foreningen efter tabet af sin hustru

Foreningen Carpe Diem blev stiftet i 2012 – på bagkant af en personlig krise i Poul Erik Jensens eget liv. Kort forinden havde han nemlig mistet sin hustru på grund af kræft. Og det er deres liv sammen, der inspirerede Poul Erik til, sammen med en kreds af nære venner, at stifte Carpe Diem.

- Jeg har haft en kone, der har givet mig en fantastisk masse kærlighed – lige siden jeg var 16 år og vi begyndte at komme sammen og så til den dag hun dør, fortæller Poul Erik.

- Og det finder man ud af, når man bliver en ældre mand, var helt fantastisk. Og det er den kærlighed jeg, sammen med alle de gode venner, forsøger at projicere over til børn, der har det svært, siger han videre.

quote Det er svært at beskrive, men der sker et eller andet inde i kroppen. Man tænker, at: Det er godt nok umagen værd at gøre. Man bliver lidt glad, selvom formålet ikke er at glæde sig selv.

Poul Erik Jensen

- Det kommer let til at lyde som pral

Foreningen Carpe Diem arbejder udelukkende med frivillige kræfter og alle midler går ubeskåret til at hjælpe dem, foreningen er sat i verden for. Siden foreningen blev stiftet i 2012 er den vokset støt og består i dag af 74 medlemmer, der alle arbejder for udsatte og syge børn. Til glæde for børnene, men også dem selv.

- Det er svært at beskrive, men der sker et eller andet inde i kroppen. Man tænker, at: Det er godt nok umagen værd at gøre. Man bliver lidt glad, selvom formålet ikke er at glæde sig selv.

- Det kommer let til at lyde som noget pral, men det er bare sådan det er.

Se hele portrættet af Poul Erik Jensen øverst i artiklen - og se portrætterne af de andre finalister ved at klikke herunder.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland