Brugerbetaling koster babyer

[size=2]Fødselstallet er faldet på baggrund af den tidligere regerings indførelse af brugerbetaling på kunstig befrugtning. [/size]

På fertilitetsklinikken i Dronninglund har man kunnet mærke en tilbagegang i 2011, hvor barnløse har skullet betale for at blive insemineret.
Det er sundhedsordfører for socialdemokraterne Sophie Hæstrup Andersen, som har bedt Sundhedsministeriet om at opgøre fødselstallet efter brugerbetalingen er indført.

Det skriver Politiken i dag.

- Nu har vi sort på hvidt, at Bertel Haarder tog meget, meget fejl, da han sagde, at det ikke ville få konsekvenser for fødselstallet at indføre brugerbetaling på fertilitetsbehandling, siger hun til Politiken.

Antallet af nyfødte i 2011 er faldet med 682.

- Vi lever i et samfund, hvor man gerne behandler alle mulige andre sygdomme, om det er kræft eller et brækket ben. Hvorfor skal vi behandle mennesker anderledes, hvis de er syge på en måde, så de ikke kan få børn?, siger Sophie Hæstorp Andersen til Politiken.

Hans Andersen (Venstre) mener, at det i højere grad er krisen, der er skyld i det faldende fødselstal.

- Desuden er det dyrt at have børn, så jeg er ikke af den opfattelse at få tusinde kroner afskrækker folk fra at få kunstig befrugtning, siger han til Politiken.


Seneste nyt

fra Nordjylland