Brugte biler er nemme at komme af med

Skal du sælge din brugte bil, gør det nu. Lige nu indbringer den gamle Mondeo 20.000 kroner mere end sidste år.

Har du en brugt bil og går med planer om at sælge de, så kan det være, at du skal slå til nu. En tre år gammel Mondeo eller Passat koster lige nu omkring 20.000 kroner mere, end den indbragte sidste år.
Det er nye afgiftsregler og stor efterspørgsel, der er med til at presse prisen på brugte familiebiler op, viser en analyse fra Bilbasen og Spar Nord.

Er familiebilen i Mondeo-klassen og tre-fire år gammel, koster den i gennemsnit 183.000 kroner - sidste år kunne en tilsvarende købes for 164.000 kroner. Det svarer til en stigning på 19.000 kroner.

At bilen er blevet mere værd, skyldes ifølge chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm en kombination af nye afgiftsregler og stærk efterspørgsel samt et relativt lavt udbud.

- De nye afgiftsregler fra foråret gør nye familiebiler dyrere, og det skubber en del af efterspørgslen i retning af de brugte familiebiler, som derfor stiger i pris, siger Martin Lundholm.

Udbuddet af brugte biler er faldet med over 10 procent siden sidste år, og det er også med til at presse priserne opad.

Anders Andersson, direktør for Bilbasen, oplyser, at det tager omkring 60 dage at sælge en brugt Mondeo, Passat eller tilsvarende familiebil. Det er et fald i antallet af dage på 16 procent i forhold til sidste år.
Mens prisen på brugte familiebiler stiger, så er priserne på mindre biler stort set uændret. Det sker, fordi prisen på nye biler af den type falder.

- Når priserne på nye minibiler falder, så vælger flere at købe nyt, og det presser priserne på brugte minibiler nedad, siger Anders Andersson og fortsætter:

- Og selv om liggetiderne også falder for minibilernes vedkommende, så tager det stadig godt 90 dage at sælge en gennemsnitlig minibil.
I årets første fem måneder har danskernes brugte biler skiftet hænder rekordmange gange. Hele 217.000 handler er det indtil videre blevet til.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland