Brugte katte er populære

De nordjyske dyreinternater gruer altid for påsken. Det er nemlig ofte det tidspunkt hvor folk afleverer de dyr de har fortrudt at de købte til jul. Men i år er usædvanligt år på dyreinternaterne.

Burene er stort set tomme hos Kattens Værn i Aalborg. Lige så hurtigt som folk afleverer den kat de ikke længere kan have - lige så hurtigt bliver den afsat til en ny familie.

- Vi kan slet ikke få armene ned af begejstring. Det går rigtig godt med at finde nye familier til vores katte. Det har aldrig gået så godt i de fem år jeg har været leder her på stedet, siger Christian Poulsen der er internatsleder hos Kattens Værn i Aalborg.

Katten Pjevs kommer fra dyreinternatet og er netop flyttet ind her hos sin nye ejer i Vårst syd for Aalborg. Irma Brendstrup er ligeglad med at katten har haft en anden ejer. For hende er det vigtigt at katten allerede er steriliseret, vaccineret og øremærket på internatet.

- Børnene er jo flyttet hjemmefra, så nu er det dejligt at have en kat at være god ved, siger Irma Brendstrup, der har betalt 1125 kroner for sin nye brugte kat.

På den her tid af året har internatet normalt 70-80 katte til salg hos Kattens Værn i Aalborg. I år er det tal helt nede på 18. Den ekstra plads kan betyde at internatet slipper for at aflive katte.

- På den her tid af året begynder vi at hunkatte ind, der skal have killinger, og nu ser det ud til at vi har plads til dem alle sammen, siger Christian Poulsen.

Irma er imidlertid havnet i kattepine, der betyder at hun kan blive nødt til at købe endnu en kat.

- Den samme aften som vi kom hjem fra internatet, var jeg parat til at køre derind igen for at købe endnu en kat for Pjevs vil altså helst være hos min mand, siger det katteglade Irma Brendstrup.


Seneste nyt

fra Nordjylland