Brugte nordjyske skoletasker hjælper udsatte børn

Brugte skoletasker fra Nordjylland skal hjælpe trængte familier, der ellers ikke har penge til en skoletaske til børnene.

Snart ringer skoleklokkerne ind, og et nyt hold elever melder sig i klasselokalerne med hver deres skoletaske på ryggen. Sådan ser glansbilledet i hvert fald ud, men ikke alle familier har råd til skoletasken, penalhuset og det glitrende bogbind. De familier skal få glæde af en ny indsamling. 

Det er Red Barnet, der for andet år i træk er gået sammen med Arnold Busck om at indsamle brugte skoletasker fra hele Nordjylland til glæde for trængte familier, hvor økonomien ikke lige er til en ny skoletaske. 

- Selvom vi bor i Danmark, er der familier der hverken økonomisk eller mentalt har overskud til at blive klar til første skoledag. Det går ud over de børn, der står i skolegården uden skoletaske eller penalhus, og de risikerer at føle sig uden for fællesskabet allerede fra første skoledag. Sådan skal det ikke være. Alle børn fortjener at komme godt i gang med skoleåret sammen med deres venner, og det er vi meget glade for at kunne bidrage bare lidt til gennem dette samarbejde, siger Jonas Keiding Lindholm, Red Barnets generalsekretær. 

quote Selvom vi bor i Danmark, er der familier der hverken økonomisk eller mentalt har overskud til at blive klar til første skoledagDet går ud over de børn, der står i skolegården uden skoletaske eller penalhus, og de risikerer at føle sig uden for fællesskabet allerede fra første skoledag. Sådan skal det ikke være

Jonas Keiding Lindholm, Red Barnets generalsekretær

Hvis man har en brugt skoletaske liggende hjemme i skabet, kan man støtte projektet ved at aflevere den til Arnold Busck-butikkerne i enten Hjørring eller Aalborg. Her er der også mulighed for, at børn kan lave en tegning, som en hilsen til den kommende ejer af tasken. 

- Sidste år var vi overvældede over, i hvor høj grad vores kunder bakkede op omkring indsamlingen. Både store og små var meget begejstrede for at støtte op omkring Red Barnets arbejde for udsatte børn, så vi håber på og glæder os til at gentage succesen i år, siger adm. direktør hos Arnold Busck, Helle Busck Fensvig.

Taskerne går til Red Barnets genbrugsbutikker, hvor de sælges billigt til de trængte familier. Overskuddet fra salget går desuden til at støtte op om Red Barnets sommerlejre og familieklubber for udsatte og sårbare børn i Danmark. 

Fakta:

  • Skoletasker kan afleveres indtil den 10. september 2018 i alle Arnold Buscks butikker.
  • Sidste år samlede Arnold Busck og Red Barnet 1.147 skoletasker ind over hele landet.
  • 94 brugte skoletasker blev indleveret i Arnold Busck-butikkerne i Nordjylland.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland