B&U-formand: 50 millioner gør ondt

Foto: Ib William Christensen

Det vil komme til at gøre ondt, når Børne- og Ungdomsudvalget skal finde besparelser for 50 millioner kroner, fastslår udvalgsformand Christina Lykke Eriksen.

Frederikshavn Kommune er i alvorlige økonomiske problemer, og sammen med den ventede nedgang i børnetallet har det fået snakken om skolelukninger i kommunen til at blusse op.

- Vi får forelagt nogle forslag på fredag, og så kommer den politiske drøftelse af, hvad der skal ske, efterfølgende. Vi har fået en bunden opgave fra Økonomiudvalget, der lyder på, at vi skal finde 50 millioner kroner på børne- og ungdomsområdet, siger Christina Lykke Eriksen (SF), formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Det kom tirsdag frem, at fem navngivne skoler er lukningstruede. Der er tale om skolerne i Jerup, Elling, Gærum og Ålbæk samt Stensnæsskolen i Voerså.

- Alt er i spil, for 50 millioner er rigtig mange penge. Der er ikke noget, der er fredet, men vi vil forsøge at finde frem til de bedste løsninger, siger Christina Lykke Eriksen til TV2/Nord.

De politiske drøftelser i kølvandet på fredagens udvalgsmøde vil afgøre, hvor de mange millioner bliver fundet. Der er dog ingen steder, hvor det er nemt at hente de mange penge, der skal spares.

- Jeg tror, at alle er klar over, at 50 millioner gør ondt. Det gør ondt ude i vores samfund i Frederikshavn Kommune, og det gør ondt på os. Vi synes ikke, at det er specielt sjovt. Jeg tror alle politikere som sidder i Børne- og Ungdomsudvalget kan nikke ja til, at vi kommer til at træffe nogle beslutninger, som vil gøre ondt, fastslår Christina Lykke Eriksen.

Flere nyheder fra TV2 Nord