Budget er på plads i Frederikshavn

Samtlige partier på nær Enhedslisten er enige om budgettet i Frederikshavn Kommune. Flere penge til skoler og havne og store besparelser på socialområdet.

Der skal investeres for at blive investeret i. Det er tankegangen bag det det budgetforlig, som faldt på plads i Frederikshavn Kommune torsdag. 

Særligt fokus er der på havneudvidelserne i Sæby, Skagen og Frederikshavn.

- Budgetpartnerne anser de tre store kommunale havne som helt afgørende for erhvervsudviklingen for hele kommunen. Parterne er derfor enige om at muliggøre Skagen Havns udvidelse med etape 3, Frederikshavns Havns udvidelse med etape 2 og lånoptagning til udvidelse af Sæby Havn som skitseret (i omegnen af 63-65 millioner kroner, red.), skriver forligsparterne i kommentarerne til budgettet. 

Udvalgte punkter i budgettet:

  • De bebudede besparelser på skoleområdet på 6,7 millioner kroner i 2018 og 4,5 millioner kroner de kommende år rulles tilbage og bliver ikke gennemført.
  • Besparelserne på socialområdet på 10 millioner gennemføres
  • Der afsættes en million kroner i 2018 og de kommende år til evaluering af Bæredygtigt Børne Område og de afledte beslutninger
  • Der lægges seks millioner kroner til arbejdsmarkedsudvalget, der skal være bedre til at få folk tilbage i arbejde
  • Nye aktiviteter og udvikling i oplandet og landdistrikter tilføres to millioner kroner i 2018 og en million kroner i 2019
  • Tilskuddet til Sæbygaard øges med 132.000 kroner
  • Foreninger får stillet en pulje på 10 millioner kroner til rådighed, som man kan søge, når der er brug for en kommunal garantistillelse
  • Der kommer flere penge til vejene og vedligholdelse af skolerne - i alt fire millioner kroner

Borgmester Birgit S. Hansen er glad for, at det er lykkedes fire år i træk at lande et bredt forlig. 

- Det giver os en stabil situation i kommunen, som også består på den anden side af kommunalvalget. Og jeg er også glad for, at byrådet bakker op om, at vi skal investere os til mere vækst via de to store industrihavne i Skagen og Frederikshavn og en større lystbådhavn i Sæby, siger hun. 

Hun er ikke så bekymret for besparelserne på 10 millioner kroner på socialområdet. 

- Vi bruger omkring nu 90 millioner kroner mere på området end sammenlignelige kommuner. Fremover kommer vi til at bruge 80. Med beslutningen følger også en undersøgelse af, hvorfor medarbejderne ikke kan mærke, at vi bruger mange flere penge end andre kommuner, siger Birgit S. Hansen. 

Også på den anden side af salen er der tilfredshed at spore med forliget. 

- Vi er glade for, at det er et enigt byråd, der står bag forliget. VI har haft specielt fokus på flere penge til skoleområdet, flere penge til arbejdsmarkedsudvalget og aflastning af pårørende - og de ting har vi fået igennem, så vi er overordnet tilfredse, siger Venstres gruppeformand Jytte Høyrup. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland