Budget på plads i Hjørring: Fem millioner ekstra til daginstitutioner

Hjørring Kommune skal næste år spare 60 millioner kroner på driftsudgifter, men øremærker alligevel fem millioner kroner til bedre normering i børnehaver og vuggestuer.

To dages forhandlinger skulle der til, så var lokalpolitikerne i Hjørring Kommune klar til at præsentere et budget for de næste tre år. Og her er der godt nyt til børnefamilierne.

For selv om kommunen det kommende år skal spare 60 millioner kroner på driftsudgifter, er der alligevel blevet plads i budgettet til at tilføre fem millioner kroner til bedre normering i vuggestuer og børnehaver. En del af pengene skal også bruges på at gøre det muligt for skolerne at have maksimalt 26 børn i børnehaveklasserne i stedet for de nuværende 28.

- Jeg glæder mig over, at det er et enigt byråd, der nu har sat deres underskrift på budgettet for 2018-2021. Det vidner om, at der er en bred og fælles forståelse for at fortsætte de langsigtede budgetstrategier, så der er tid og rum for et kommende byråd til at arbejde videre i et langsigtet perspektiv, siger borgmester Arne Boelt (S).

Byrådets ambition med det nye budget har været at fastholde og skabe kvalitet inden for de økonomiske rammer, budgettet giver. Men der er alligevel blevet penge til at anlægge flere cykelstier, penge til at give kommunens ældre valgmuligheden mellem varm middagsmad eller varm aftensmad og 3,5 millioner kroner til at forbedre stadionfaciliteterne i Hirtshals.

Til gengæld går den lovede støtte til at forberede stadion i Hjørring til en eventuel oprykning i Superligaen fra syv millioner kroner til seks million kroner.

- Kommunens økonomi er fortsat stram, og der venter yderligere udfordringer i den kommende byrådsperiode. Her kvitterer vi for den indsats, der ydes i samarbejde med de øvrige nordjyske kommuner for at fastholde presset for at få en grundlæggende reform af udligningssystemet fra 2019. Det er altafgørende, at de økonomiske grundvilkår forbedres, hvis enderne fortsat skal kunne nå sammen, siger borgmester Arne Boelt.


Seneste nyt

fra Nordjylland