Budgetforslag: En halv milliard til skolerne i Aalborg

Hvis budgetforslaget står ved magt, bliver der afsat en halv milliard kroner til skolerenoveringer i Aalborg Kommune i de næste fire år.

Magistraten har netop offentliggjort sit budgetforslag for 2015. Forslaget byder blandt andet på en halv milliard kroner til skolerenoveringer i kommunen, 15 millioner kroner til kompetenceudvikling for lærere og pædagoger og ekstra ressourcer til at styrke elevernes trivsel og skolernes samarbejde med erhvervslivet.

Venstres rådmand, Tina French Nielsen, glæder sig over udsigten til de mange millioner til skolerenoveringer.

- Hvis budgetforslaget bliver vedtaget, vil det give et kæmpe boost til vores indsats med at føre folkeskolereformen ud i livet. De fysiske rammer har stor betydning for børnenes læring og trivsel, og med de mange ekstra millioner får vi mulighed for at skabe endnu bedre læringsmiljøer på vores skole, siger hun.

Også Lisbeth Lauritsen, der er skoleordfører og byrådsmedlem for Socialdemokraterne, jubler.

- Yes! 500 mio kr. til folkeskolerne i Aalborg Kommune. Som medlem af skoleudvalget kan jeg kun være glad, skriver hun på Twitter.

I budgetforslaget er der også blevet plads til at realisere et storstilet projekt med læringssamtaler, der skal gøre kommunens godt 3000 lærere og pædagoger bedre til at sætte mål for, hvad eleverne skal lære i hvert enkelt fag.

Desuden tilgodeser budgetforslaget forskellige tiltag, der skal forbedre elevernes trivsel. Blandt andet skal 2-3 skolesocialrådgivere tage hånd om sårbare elever og 4-8 skoler skal gennem et forsøg med morgenmadstilbud.

En særlig erhvervsplaymaker skal derudover styrke samarbejdet mellem skole og erhvervsliv.


Seneste nyt

fra Nordjylland