Budgetforslag: Kortere åbningstider i institutionerne

Der skal spares på børneområdet i Aalborg Kommune, lyder det i det nye budgetudspil. Det betyder blandt andet planer om kortere åbningstider i institutionerne.

Nogle forældre kan risikere at få mere end almindeligt travlt med at komme hjem fra arbejde for at hente de små i børnehave eller vuggestue. I Aalborg Kommunes budgetforslag, som skal forhandles på plads torsdag, er der lagt op til besparelser på børneområdet, der blandt andet betyder, at der skæres i åbningstiderne.

Udover at være ganske ufleksibelt for nogle forældre, frygter både forældre og pædagogernes fagforening BUPL, at det vil gå ud over det pædagogiske arbejde.

- Når man for eksempel skærer en time af åbningstiden ugentligt, så svarer det til at skære tre pædagogtimer væk i en 60-børns-børnehave. Det betyder, at der er mindre tid til nærvær, omsorg og læring med børnene, siger formand for BUPL Nordjylland, Liselotte Thomsen.

- Det vil jo blive i ydertimerne, der bliver skåret, og det kan pludselig betyde, at når man kommer og henter, så er der måske kun en pædagog alene med ti børn. Så vil jeg få ondt i maven, for kan jeg så være sikker på, at mit barn får opfyldt sine behov, siger Morten Bjørn Thomsen, som er medlem af forældrebestyrelsen i Børnehaven Fantasia i Gug.

Aalborgs kommunalpolitikere skal torsdag til forligsforhandlinger, hvor de skal blive enige om det kommende budget. På forhånd har Radikale Venstre fremlagt deres bud på et budget, hvor de ved at finde mindre besparelser en lang række steder mener at have fundet pengene til at man kan droppe de fleste besparelser på børneområdet.

- Børneområdet, inklusion og institutioner er et område, hvor vi mener, at der er skåret alt for hårdt. Vi har i hvert fald fundet penge nok til at man kan droppe indskrænkningen af åbningstiderne, siger 1. viceborgmester og gruppeformand for Radikale Venstre i Aalborg Byråd, Daniel Nyboe Andersen.

Rådmand på området, Mai-Britt Iversen, har nøje gået budgettet igennem og har svært ved at se, hvordan man skal undgå besparelserne på institutionsområdet. Omvendt er hun ked af at skulle skære i åbningstiderne, så hun vil være meget lydhør overfor forslag ved forligsforhandlingerne.

- Jeg har jo en forvaltning med ledige, udsatte og udsatte børn og unge og ikke har ret mange lette områder. Så er det klart at det også kommer til at betyde noget for daginstitutionerne. Men hvis der kommer nogen med et godt forslag, som også er finansieret, så er det jo alletider, siger Mai-Britt Iversen (Socialdemokraterne).

Det forventes, at politikerne når til enighed om budgettet torsdag eftermiddag eller aften. Derefter skal det kommende budget endeligt vedtages i byrådet 8. oktober.


Seneste nyt

fra Nordjylland