Budolfi Kirke får udskudt rystelser

Magasin kommer ikke til at ligge på Budolfi Plads, og Budolfi kirke kommer ikke til at ryste i sin grundvold. Aalborg Kommune har aflyst det omdiskuterede udbud, og det betyder, at der ikke bliver lavet om på noget på pladsen i lang tid.

Budolfi Menighedsråd var blandt de mest nervøse, da Aalborg Kommune bebudede store planer for Budolfi Plads.

- Men det betyder ikke, at vi kun klapper i hænderne nu, for der skal ske noget på pladsen, siger Jette Engelbreth, formand for Aalborg Menighedsråd.

Formanden for menighedsrådet er lettet over, at Mariann Nørgaard, teknikrådmanden i Aalborg Kommune, nu også taler om færre etager på pladsen.

- Vi skal ikke tilbage til Middelalderen, men vi taler altså også om en kirke fra Middelalderen, som skal have sit rum. De nye udtalelser om, at der formentlig kun skal graves ned til parkering i ét lag hilser vi også velkommen. Budolfi Kirke har allerede sætningsskader nok, siger Jette Engelbreth.

Søren Enggaard er et af de syv entreprenørfirmaer, som fik sendt udbudsmaterialet tilbage med besked om, at det var for dyrt.

- Sådan er det, når man er inde i projektarbejde. Det er et sundt tegn, at kommunen nu tænker sig om en ekstra gang, siger Mattias Manstrup, administrerende direktør i Søren Enggaard A/S.

Entreprenørfirmaet havde taget mere med i tilbuddet, end der rent faktisk var lagt op til i udbudsmaterialet fra kommunen.

- Men vi kan selvfølgelig ikke røbe vores planer, siger den administrerende direktør.


Seneste nyt

fra Nordjylland