Bueskytter i OL-form

Aalborgs bueskytter viste høj klasse ved weekendens Danmarksmesterskab i Aarhus ved at have skytter med i samtlige guld-finaler i den olympiske klasse.

Status efter medsterskabet lød på fem medaljer vundet af tre skytter. Hermed har skytterne fra Aalborg cementeret sin dominans og er for alvor med i kampen om OL-pladserne.  

17-årige Nikolaj Wulff fra Aalborg var særdeles godt skydende og vandt ved stævnet en individuel sølvmedalje, sølv for hold samt guld i mix hold. Det er hans første år som juniorskytte (U21), og første gang, at han stiller op i seniormesterskabet.

Guldmedaljen for mixhold vandt han sammen med Carina Christiansen og sølvmedaljen for hold igen sammen med Carina Christiansen og Nynne Holdt Caspersen. 
 
Selvom Nikolaj Wulff nu har bevidst, at han på en god dag kan besejre de danske herreskytter på OL-satsningsholdet med sin flotte skydning og korrekte teknik, er den unge skytte ikke udtaget til bruttoholdet.

Damerne fra Aalborg var også medaljeslugere. Danmark har allerede sikret sig en plads ved OL for et damehold, men pladserne er endnu ikke tildelt bestemte skytter. Derfor vil der det næste år være hård kamp om at få en plads på OL-holdet.

To dameskytter fra Aalborg, der begge er med i OL satsningsgruppen, viste sikker skydning og høj klasse: Carina Christiansen vandt guld og Nynne Holdt Caspersen vandt en bronzemedalje.

Træner for Aalborg Bueskyttelaug Henrik Toft er særdeles tilfreds med skytternes indsats ved DM: 

- I Aalborg Bueskyttelaug har vi igennem en årrække, som den eneste klub i landet, arbejdet systematisk med de unge skytters teknik lige fra første træningstime. Vores trænere bliver på samme møde løbende uddannet, så der går en rød tråd gennem skytternes udvikling fra begynder til eliteskytte. Det betyder, at vi sætter vores tydelige præg på de danske mesterskaber helt fra børne- til seniorrækkerne, siger han i en pressemeddelelse. 

I den kommende weekend deltager de to succesfulde dameskytter fra Aalborg ved ungdoms VM, der afholdes i Polen. Samme tid afvikles ungdoms DM i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland