Bulgarsk chauffør ventede otte dage på hjælp

01:46

Den strandede lastbilchauffør har endelig fået hjælp. Men 3F Aalborg kræver politisk handling, for det er ikke første gang en udenlandsk chauffør strandet

Den bulgarske chauffør, der var strandet ved en motorvejstilkørsel i Aalborg, har nu endelig fået hjælp til sin havarerede lastbil

Den bulgarske chauffør, der i otte døgn har været strandet ved en motorvejsafkørsel i Aalborg med sin havarerede lastbil, har nu endelig fået hjælp. En bulgarsk mekaniker kom lørdag ved 13-tiden sin landsmand til undsætning. Chaufføren er nu kørt væk fra stedet. Efter TV2 Nords oplysninger har manden yderligere fem arbejdsdage tilbage i Danmark inden han vender tilbage til Bulgarien.

Chaufføren har siden sidste uge været strandet ved tilkørslen til E45 i nordlig retning ved Øster Uttrup Vej. Han har ikke haft adgang til toilet eller indkøbsmuligheder, efter at lastbilen gik i stykker. Han foretrak at blive i lastbilen for at undgå tyveri af blandt andet diesel.

Andre bulgarske chauffører har hjulpet deres strandede kollega ved at komme forbi med mad og drikke, og andre har hjulpet ham til et bad.

Det er den bulgarske chaufførs vognmand, der har haft ansvaret for at udbedre skaden og skaffe hjælp til chaufføren. Men der skulle gå otte døgn, før hjælpen ankom.

- Vi har en mand til at sidde som slave i et førerhus på 2 m2. Det er umenneskeligt, at det skal finde sted, siger Allan Busk, næstformand for 3F i Aalborg. 

Selvom den bulgarske chauffør nu er hjulpet, så er episoden stadig noget 3F ønsker at diskutere.

- Hvad med den næste? Vi ved, at der holder en nede i landet. Der holder med garanti en inden for fjorten dage igen, siger Allan Busk.

Den 22. december 2015 skete præcis det samme her i Nordjylland, hvor en anden bulgarsk chauffør sad fast - Denne gang blev det til flere dage uden mad og drikke, før danske kolleager fik nok og gav ham mad. Dengang skulle chaufføren vente til efter nytår, før det blev gjort noget fra vognmandens side. 

- Hvem skal gøre noget og hvad? Politikerne. Vi skal nok sørge for at forhandle løn. Når de arbejder i Danmark, så skal det være samme løn. Det er eneste måde, vi kommer problemerne til livs. Nu er vi nødt til at se handling, vi er nødt til at få stoppet det her, siger Allan Busk. 

Chaufføren har ikke ønsket at stille op til interview. 

Flere nyheder fra TV2 Nord