Bunker dukkede frem af jorden

Ved Aalborg Sygehus Syd er der under et udgravningsarbejde fundet gamle beskyttelsesrum.

Et ganske almindeligt kloakarbejde ved Aalborg Sygehus Syd blevet noget mere interessant, da gravemaskinen stødte på en betonkonstruktion.

Det viste sig at være trappen ned til en gammel bunker, som under 2. verdenskrig fungerede som beskyttelsesrum for op til 100 personer.

- Vi har fundet ud af, at den er taget i brug i 1944, men vi ved ikke, hvor meget, den har været brugt. Det er formentlig ikke så meget, når det er så sent i krigen, at den er taget i brug, fortæller ingeniør ved Region Nordjylland, Ole Valentin.

Trappen ned til bunkeren blev fjernet mandag morgen for at gøre plads til de nye kloakrør, og bunkeren bliver muret til.

- Vi havde da tænkt, at det kunne være sjovt at holde den åben og lave et lille bunkermuseum, men det ville simpelthen være for upraktisk på et sted som sygehusgruden, hvor der er så meget trafik, siger Ole Valentin.

I sidste uge dukkede en lignendebunker op i forbindelse med gravearbejdet. Bunkerne er dækket til i 1959, og derefter er de langsomt gået i glemmebogen.


Seneste nyt

fra Nordjylland