BUPL: Butiksejer udfører strejkeramt arbejde

Butiksejer Grethe Vagner fra Hirtshals tilbyder konfliktramte familier børnepasning for 175 kroner om dagen. - strejkeramt arbejde, siger BUPL.

Har I pasningsproblemer på grund af strejken så tilbyder vi pasningsordning. Sådan lyder et tilbud til strejkeramte forældre, og det er hængt op på plakater forskellige steder i Hirtshals.

Bag initiativet står Grethe Vagner, der til daglig er selvstændig og driver firmaet Well-line. Baggrunden for at hun har taget initiativet er simpel:

- Jeg er selv mor og skal have en hverdag til at hænge sammen. Jeg vil gerne hjælpe de forældre, der har problemer, siger hun til NORDJYSKE Stiftstidende.

Pasningen skal foregå i Grethe Vagners hjem, hvor der er god plads til leg og huset har gode udearealer. Grethe Vagners ansatte skal hjælpe med opgaven. De har selv små børn, og erfaring som dagplejer og sygeplejerske.

Det koster 175 kroner pr. dag at aflevere sit barn hos Grethe Vagner, og så skal man selv sende mad med. Dermed adskiller tilbuddet sig fra andre private ordninger, hvor naboer og kolleger hjælper hinanden.

Det er de ikke glade for i pædagogernes fagforening, BUPL.

- Når der ligefrem bliver taget betaling, så ser vi på det med stor alvor. Vi er lige blevet gjort bekendt med tilbuddet her til morgen (tirsdag, red.), og det er organiseret på en måde, hvor vi må sige, at der bliver udført strejkeramt arbejde, siger formand for BUPL Nordjylland, Inge Hansen.

Organisationen vil nu se nærmere på sagen, og om der eventuelt skal gøres noget. Men der er ikke noget ulovligt i Grethe Vagners tilbud, da hun ikke er organiseret i nogle af de involverede fagforbund.

- Det er moralsk forkert i forhold til den lovlige konflikt, vi er ude i, siger Inge Hansen til NORDJYSKE Stiftstidende.


Seneste nyt

fra Nordjylland