Buschauffører bliver chikaneret

Buschauffører i de nordjyske X-busser bliver chikaneret af andre bilister, når de kører på motorvejen.

Bjarne Larsen er chauffør på X-bus 951, der kører mellem Farsø og Aalborg. Han oplever tit at blive generet af andre bilister på motorvejen.

- Det er hovedsageligt personbiler, men der er også lastbiler ind imellem. Det er folk, som tuder af os, giver os fingeren og sommetider kører de og bremser os ned, fordi de mener, at vi kører for stærkt, siger Bjarne Larsen.

Chikanerierne er begyndt, efter X-busserne blev godkendt til at køre 100 kilometer i timen i stedet for 80 på motorvejen. Situationerne opstår typisk, når X-busserne overhaver lastbiler.

- Vi har jo problemet om morgenen og om eftermiddagen, hvor er der meget trafik og vi skal overhale engang imellem, siger Bjarne Larsen.

Den generende adfærd i trafikken er farlig, advarer færdselspolitiet, og opfordrer billister til aldrig at tage sagen i egen hånd.

- Hvis de føler, at der er nogle ting ude på vejen, som de føler ikke er, som de skal være, så må de ringe til politiet, og så må vi så tage os af sagen. Det duer ikke, at folk selv render og leger politifolk på gaden, siger Kent Glinvad, der er politiassistent i færdselsafdelingen ved Nordjyllands Politi.


Seneste nyt

fra Nordjylland