BusinessBroen giver gevinst for nordjyske virksomheder

Projektet BusinessBroen Norge-Norddanmark er gået ind i den afsluttende fase. BusinessBroen har haft mange positive effekter for nordjyske virksomheders vækst i Norge, og man ønsker at forlænge projektet, så flere virksomheder i Nordjylland kan opnå vækst.

Efter en driftsperiode på halvandet år går projektet BusinessBroen Norge-Norddanmark ind i den afsluttende fase. Man har sendt en ansøgning til Vækstforum Nordjylland, da man ønsker at få midler til at forlænge projektet, så endnu flere virksomheder i Nordjylland kan opnå vækst.

Projektet er et stort, nordjysk samarbejde om kompetence-, beskæftigelses- og erhvervsudvikling, som er rettet mod Norge. BusinessBroen har givet flere nordjyske virksomheder gevinster.

Virksomhederne, der har været med i projektet, har genereret ordrer for mindst 50-60 millioner kroner. Derudover er der blevet formidlet 200-250 jobs til ledige.

- Ud over disse konkrete effekter ser vi desuden, at projektet har haft stor indflydelse på virksomhedernes mind-set i relation til eksport. Mange har fået indblik i, at det - også i forhold til nærmarkeder - er helt essentielt, at man forbereder sig på en god måde, hvis man vil lykkes med eksport. Desuden har projektet vist, at virksomheder, der samarbejder med hinanden og danner erhvervsklynger, i langt højere grad opnår de ønskede effekter, siger Ejvind Vinde, norgeskonsulent i BusinessBroen Norge-Norddanmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland