Busulykke: Buschaufføren bremsede op uden grund

Den voldsomme ulykke i Stenild skyldes angiveligt at buschaufføren bremsede op, for at få ro på de 38 drenge i bussen.

Det er for tidligt at sige, om det var lastbilchaufføren eller buschaufføren, der var skyld i den forfærdelig ulykke, der skete på Løgstørvej i Stenild torsdag eftermiddag, hvor 38 drenge fra børneasylcentret i Skørping var involveret. Det oplyser politikommissær, Jørn Kresten Nielsen, fra Himmerlands Politi.

Alt tyder dog på, at buschaufføren bremsede op uden grund, og at afstanden mellem lastbilen og bussen var så kort, at lastbilen ikke kunne nå at stoppe.

- Buschaufføren fortæller os, at han flere gange havde sagt til drengene, at de skulle sætte sig ned, men de hørte ikke efter. Derfor vil han give dem en forskrækkelse ved at bremse op, siger politikommissæren til TV2 Nord.

Ifølge politiet har buschaufføren også sagt, at han ikke var opmærksom på, at der var en stor lastbil bag ham, idet han bremser op.

Alligevel mener politiet, at det er for tidligt at sige, hvem der var skyld i ulykken.

- Det er for tidligt at sige, hvis skyld det er. Vi kan kun sige, at det skyldes en opbremsning og uro i bussen, men vi skal efterforske sagen videre og have flere til afhøring, siger politikommissæren til TV2 Nord.

Politiet skal foretage en række videre undersøgelser, før de ved, om de skal rejse sigtelse mod buschaufføren. 

Ulykken skete omkring klokken 14.30, da børnene var på vej tilbage til asylcentret efter sprogundervisning. Alle 38 børn blev undersøgt på hospitaler, og ti af dem er fortsat indlagt. Alle er uden for livsfare. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland