Butikscenter Metropol giver rabat på husleje

 Der er kamp for såvel kunder som butikker i Hjørring, og det snart tre år gamle butikscenter Metropol trækker nu forretninger til med tilbud om at flytte ind til en billig husleje.

Det er konkurrenceforvridende, mener talsmanden for en del af midtbyens butikker og udlejere, hvor flere butikker siden butikscentrets start er lukket, og 18 butikslejemål nu står tomme.

- Det er konkurrenceforvridende og urimeligt. Det er som at tisse i bukserne for at få varmen, og det er ikke en god ide, siger Ib Mariegaard, der de seneste måneder har samlet flere end 100 underskrifter sammen mod Hjørrings nuværende gågade.

Ib Mariegaard arbejder for at tiltrække flere kunder i hele Hjørrings midtby og skabe et livligt handelsliv, og så gør Metropols såkaldte indslusningsrabat til forretninger, der kan få kunderne indenfor i butikscentret, ikke noget godt.

- Da jeg først hørte om det, tænkte jeg, at det var lige godt fandens, men heldigvis er vi så langt fremme med planerne om at presse på og få ændret gågaden til sivegade, og vi har så stor opbakning i midtbyen, at jeg ikke tror, den rabatordning gør den store forskel for fremtidens midtby, siger Ib Mariegaard.

Rabatten i Metropol gives individuelt afhængig af butik og størrelse.

- Vi giver en normal indslusningsrabat for at skabe kundestrøm og energi, men hvor meget rabat, der gives, det er fortroligt mellem parterne, siger Søren Olsen, Senior Asset Manager fra administrations- og udlejningsfirmaet Proberty Group.

Han afviser, at priserne på huslejen dumpes, men siger, at markedslejen hele tiden ændrer sig.

Ib Mariegaard mener, at huslejepriserne i Hjørrings gågade generelt ligger på det leje, de skal, men han hører også, udlejere og lejere "snakke om", at se på huslejestørrelsen, hvis det er nødvendigt.

- Men at gå ud og dumpe priserne, det er helt galt. Det kan ingen jo konkurrere med, siger han.

Flere butikker er siden butikscentrets start lukket eller flyttet fra Hjørrings gågade, og 18 butikslejemål står nu tomme.


Seneste nyt

fra Nordjylland