Butiksdød får huspriser til at falde

Det går hårdt ud over huspriserne, når den sidste dagligvarebutik i de små byer lukker, viser ny undersøgelse.

Det rammer boligmarkedet hårdt, når den sidste dagligvarebutik i de små byer lukker. Det tager længere tid at sælge boliger og prisen kan blive reduceret med mere end 10 procent, hvis der ikke er mulighed for at handle i nærheden.

Den nedslående prognose for boligejerne er kommet fra i en undersøgelse, som Dansk Ejendomsmæglerforening har lavet for De Samvirkende Købmænd.

- Butiksdød har alvorlige konsekvenser - ikke "bare" for købmanden eller brugsuddeleren, som må lukke butikken. Det bliver simpelt hen mindre attraktivt at bo i en by, der ikke længere har en dagligvarebutik, siger John Wagner, administrerende direktør i De Samvirkende Købmænd.

Emnet er kommet på dagsordenen, efter at Produktivitetskommissionen har foreslået en liberalisering af detailhandlen, som kan medføre, at flere hypermarkeder vil slå sig ned omkring de større byer.

Undersøgelsen fra Dansk Ejendomsmæglerforening er foretaget blandt ejendomsmæglere i landdistrikter med under 3000 indbyggere. Mere end 200 ejendomsmæglere har deltaget i undersøgelsen, og 90 procent af dem vurderer, at det har stor betydning for huspriserne, når den sidste dagligvarebutik i en lille by lukker.


Seneste nyt

fra Nordjylland