Butikslukning: Vred ejer giver Hjørring Kommune skylden

Det har konsekvenser, når Hjørring Kommune ikke benytter sig af muligheden for at handle lokalt, siger Erik Søgaard, der nu lukker sin forretning.

I Tårs går Erik Søgaard, medejer af Taars El-Scooter Salg rundt og skumler. Han er ved at lukke sin forretning, fordi foretagendet ikke længere kan løbe rundt, efter Hjørring Kommune er begyndt at købe el-scootere ved en virksomhed nede ved Fredericia.

- Hjørring Kommune vil ikke handle med os. Det er træls for kunderne, siger Erik Søgaard.

I baglokalet står to el-scootere, som borgere i kommunen ellers havde købt, fordi de regnede med, at Hjørring Kommune ville give tilskud. I stedet har de fået el-scootere fra en anden leverandør. Så nu er scooterne fra Tårs leveret tilbage.

Og det undrer Erik Søgaard. Når han sammenligner priserne på el-scooterne fra den anden leverandør, er de nemlig væsentligt højere end dem, Erik Søgaard har på sine produkter. Så det burde efter hans mening kunne betale sig at handle lokalt.

- Der er noget galt dér. Det er ikke prisen, der behøver at have den store betydning, siger Erik Søgaard.

Chefen for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune, Leif Serup, har ikke ønsket at stille op til interview med TV2 Nord, fordi han ikke kender sagen godt nok. Men han skriver:

- Det kan da godt være, at vi skal til at have en anden indkøbsprocedure, hvor vi indhenter tilbud fra flere leverandører, når vi anskaffer os el-scootere til vores hjælpemiddeldepot.

Den besked kan Erik Søgaard i Tårs dog ikke bruge til meget. Salgsafdelingen på Taars El-Scooter Salg er allerede lukket ned, og snart lukker også værkstedet.

 - Ja, gu er jeg bitter, for de kunne da have snakket med os, før de lavede sådan et nummer. De kunne da i det mindste lige have ringet til os, siger Erik Søgaard. 

Taars El-scooter Salg  drejer nøglen om, efter kommunen har stillet scootere fra et andet firma til rådighed for dem, der ellers havde købt et køretøj Tårs.

Seneste nyt

fra Nordjylland